Home / JET SET / Upala je u klanac dubok 65 metara, poslala poruku, a kada su došli do nje zatekli su jeziv prizor

Upala je u klanac dubok 65 metara, poslala poruku, a kada su došli do nje zatekli su jeziv prizor

Poznata tajvanska alpinistkinja Gigi Vu (36) pronađena je mrtva u nacionalnom parku Jušan nakon što je pala u 65 metara dubok klanac!

Vu je poznata kao “planinarka u bikiniju” i imala je veliki broj pratilaca na društvenim mrežama gde je često objavljivala zapanjujuće fotografije kako nosi kupaće kostime na najvišim vrhovima Tajvana. Pre nekoliko dana je sama krenula na uspon u nacionalnom parku Jušan. Ubrzo je preko satelitskog telefona aktivirala alarm za spasavanje.

 

Vu je u snimljenoj poruci rekla da je pala niz klisuru pokušavajući da se popne na najviši vrh Tajvana. Dodala je da je zarobljena na dnu i da ne može da se kreće zbog povreda zadobijenih tokom pada. Signal za uzbunu je bio aktiviran na nadmorskoj visini od pet i po hiljada metara metara gde su noćne temperature dosegle samo 2 C.

Akcija spasavanje je odmah počela. Spasilački helikopteri međutim nisu mogli da uzlete zbog loših vremenskih uslova.

 

Vazduhoplovna služba je saopštila da je pokušala da pošalje spasilačke helikoptere na mesto nesreće čak tri puta. Letelice su svaki put bile prizemljene zbog loših vremenskih uslova. Na kraju je odlučeno da u spasilačku misiju kopnenim putem krenu dva tima od tri člana.

Vu je pronađena 28 časova kasnije smrznuta. Njeno smrznuto telo pronađeno je na mestu odakle je zvala u pomoć.

Zbog nestabilnog vremena njeno telo danima nije ni moglo da vazdušnim putem bude prebačeno iz klisure. Vu je prethodne godine na planinama provela 127 dana. Na Badnje veče je takođe podelila sliku koja pokazuje njene modričaste noge nakon još jednog pada za koji je priznala da je imala sreće da preživi.

 

Mnogi od njenih prijatelja su na društvenim mrežama ostavili poruke saučešća nakon što su saznali za njenu smrt.

About admin

Check Also

Smjestio joj skandal da je Duško ostavi, pa da bude samo njegova: Vranješ odlijepio na Karleušin novi nastup, pa preko prijatelja moli za oproštaj! Njen odgovor oduvao!

Bosanski fudbaler Ognjen Vranješ na sve načine pokušava da dođe do Jelene Karleuše. Kako prenose ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *