Home / Desavanja / MIROLJUB JE HRABRI SRBIN KOJI VOZI KROZ AMERIKU NA -53: Vetar je toliko jak da preti da prevrne kamion, a jedna stvar spasava ŽIVOT! (FOTO)

MIROLJUB JE HRABRI SRBIN KOJI VOZI KROZ AMERIKU NA -53: Vetar je toliko jak da preti da prevrne kamion, a jedna stvar spasava ŽIVOT! (FOTO)

Delove Sjedinjenih Američkih Država do kraja nedelje zahvatiće veoma niske temperature koje će se spustiti i do minus 53 stepena.

Stanovnici Čikaga, trećeg po veličini grada u zemlji, nazvanog i Vetroviti grad, probudili su se sa pogledom na blokove leda na kanalima i kod jezera Mičigen.

 

foto: Privatna Arhiva

Situaciju u Čikagu opisuje Miroljub Đorđević, poreklom iz Kosjerića, koji već nekoliko godina živi i radi kao vozač kamiona u Vetrovitom gradu.

 

foto: Privatna Arhiva

“Danas je u Čikagu bilo minus 28 stepeni Celzijusa, ali je subjektivni osećaj kao da je minus 44 stepena. Ovo je nenormalno. Ljudi uopšte ne izlaze napolje. Grad je skoro pust. Mi iz Srbije nismo videli ovakve zime. Samo Skandinavci možda znaju kako izgleda suva zima. Ni sto metara ne može da se pođe napolju bez zaštite. Moraju maske da se nose jer prete promrzline”, kaže Miroljub.

 

foto: Privatna Arhiva

Kako izgleda voziti kamion kada je snežna oluja?

 

“Najvažnije je da se kamion ne gasi. Ko ne sipa aditive u rezervoar, njemu je nafta zaledila i može da čeka proleće da ponovo upali. Ako se kamion ugasi, preti i smrzavanje akumulatora. Mogu i kočnice da zalede. Išao sam nedavno i do Kanade na ture od preko 1.000 kilometara. Udari vetra su toliko jaki da prete da prevrnu kamion. Policija zatvara auto-put i nema vožnje dok se ne očisti sneg. Ture koje obično traju po pet dana sada traju i po desetak dana. Zalihe hrane i vode su neophodne u kamionu”, kaže Miroljub.

About admin

Check Also

Beskućnik je prvi put u životu izašao na binu. Kada je zapjevao, žiriju se slomilo srce!

Kada se Pablo Lopez predstavio u meksičkoj verziji emisije Ja imam talenat, niko nije vjerovao ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *